Seri Malaya Travel and Tours - Malaysia

References

RECOMMENDED AIR FRANCE - KLM CREW / STAFF TOUROPERATOR

[ Tripadvisor ]


City Tour
Ik ben afgelopen week weer eens in KUL geweest en voor het eerst besloten om een city tour met de heer Viji te maken. Het was in een woord TOP, hij laat werkelijk alles zien: hoe en waar de stad ontstaan is, we hebben en Hindoeistische maar ook een Chinese tempel bezocht. We zijn in Chinatown over de lokale markt gewandeld, een grote belevenis!!!!. De tour eindigde met een lunch ( met de handen eten van bananenbladeren ) in de oudste club van de stad (1888 ). Tijdens de tour zijn er vreemden aangesloten omdat deze zo geboeid raakten van de commentaren en uitleg van Mr. Viji.
De prijs was slechts 120,- Ringit ( ong. 25,- Euro ) inclusief eten. Hier komt hij je in je hotel ophalen en zet je af waar je maar wilt. Een absolute aanrader!!!!!!!

Batu Caves
Ik heb bij Mr. Viji een tour naar de Batu caves en fireflies geboekt. Het was een geweldige dag! Mr. Viji heeft zoveel kennis van de stad, religies, historie en cultuur. Echt de moeite waard. Bovendien hebben we samen met hem ook de apen bij het huis van een van de sultans bezocht, we hebben heerlijk Chinees gegeten aan het water en na de magische fireflies gezien te hebben, heeft hij ons meegenomen naar een onlangs gebouwde Hindu tempel. Echt geweldig. We werden om 13.30u opgehaald en waren rond 22.30u terug in het hotel. Kosten ca. 50 euro.

Great tour with a very nice guide, Mr. Viji
First we went to the forest research institute of malaysia for the canopy walk. On the way there we had a short stop to see the new palace.
After that the Batu Caves. We had lunch there, traditional food (curry) at a local place which was very nice! Thereafter we visited monkeys on a mountain. After picking up some fish at local market we had diner at a place with river view. When it got dark we went to the fire flies at Kuala Selangor (one hour drive from the city).
Awesome experience and very beautiful. To top it all of we visited a hindu temple.

A great day program. We were picked up at the hotel at 0930 and got back at 2300. The guide mr Viji was very friendly, with humor and great knowledge of the county.

I definately recommend going on this trip if you want to have a great day seeing Kuala Lumpur´s gems.


Day out with Mr Viji


Recently when on an afternoon trip with 6 of us, to Batu caves, monkeys, and fire flies.
What an excellent day.
He showed us lots of extras, ordered a lovely lunch and dinner for us, with more than plenty to eat.
He also knows everyone at the locations and gets the best service.
From 14.00u pickup at hotel, back at 22.30u tour and food all a reasonable price.
At reception they have all his details and prices.
HIGHLY RECOMMENDED.


[ In Dutch - Source: KLM-slipsite for KLM Flight crew ]


Ik heb bij Mr. Viji een tour naar de Batu caves en fireflies geboekt. Het was een geweldige dag! Mr. Viji heeft zoveel kennis van de stad, religies, historie en cultuur. Echt de moeite waard. Bovendien hebben we samen met hem ook de apen bij het huis van een van de sultans bezocht, we hebben heerlijk Chinees gegeten aan het water en na de magische fireflies gezien te hebben, heeft hij ons meegenomen naar een onlangs gebouwde Hindu tempel. Echt geweldig. We werden om 13.30u opgehaald en waren rond 22.30u terug in het hotel. Kosten ca. 50 euro.


Wil je een dagje 'onder de pannen zijn' tijdens je stop in KUL? Bel mr. Viji en je zult geen spijt hebben.

Ons dagje bestond uit de volgende onderdelen: Om half tien vertrek vanaf het hotel in het busje van mr. Viji. Dan een spectaculaire wandeling naar en over het Boomkroonpad in de jungle. Vervolgens erg lekkere Indiase lunch bij de Batu Caves. Na het uitbuiken de 272 treden tellende trap op naar de Batu Caves zelf en op de terugweg een rondleiding door de Dark Cave. Zeer de moeite waard. Je loopt er met een zaklantaarn, ziet en hoort de vleermuizen, ook spinnen, duizenpoten en prachtige formaties. Toen naar de heuvel met de vuurtoren voor een bezoek aan de hongerige aapjes die je bananen en worteltjes voert en natuurlijk heb je daar een prachtig uitzicht! Het Chinese diner genoten we aan het water. Eenvoudig maar hartstikke leuk en lekker. En toen een tocht met een gondel met gondelier. In het pikkedonker, zodat je de massaal oplichtende vuurvliegjes in de bosjes aan de oever goed kunt zien. Magisch! Als toetje naar de nieuwste Hindoetempel van KUL. Bijzonder want helemaal zonder kleur, maar wel prachtig gebeeldhouwd. Rond half elf 's avonds weer terug in het hotel.


Ook ik heb met mr.Viji 2 dagen opgetrokken.Wat een mooie trips en met zo'n bijzondere man.Veel kennis over natuur en cultuur. Mr Viji brengt je naar de lekkerste restaurants en naar mooie plekken! Tempels ,vuurvliegjes, jungle tour..net wat jij wil!!Hij is ook oprecht geďnteresseerd in jou als mens, wat alles nog mooier maakt. Bel hem wel zélf want bij de receptie willen ze nog wel eens zeggen dat mr.Viji volgeboekt is en dan bellen ze een vriendje van een vriendje...hierdoor mis je heel veel!!
Zorg dus dat je bij mr.Vij zelf boekt.Enjoy!!


Echt een heel speciale tour gemaakt met Mr Viji, de heritage tour, met thee ceremonie in China town, tempel bezoek en bezoek aan de Royal Selangor club, echt heel speciaal. Niets was te gek. Mr Viji weet ontzettend veel te vertellen over Kuala Lumpur op een heel leuke manier, heerlijk gegeten. We hebben een top dag gehad .
je kun mr viji een email sturen naar nieuw email adres aryan6345@gmail.com. fo je kunt hem bellen vanaf het hotel.


Ook wij hebben een ontzettende leuke tijd gehad tijdens de heritage tour. O.a. sikh, hindu en Chinese tempels bezocht. Mr Viji weet er op zo'n leuke wijze veel over te vertellen, absoluut niet saai of droge kost. Je komt in een korte tijd veel te weten over deze tempels. Ook hebben we in de Chineze tempel zelf geluksrolletjes verbrand, en de gong laten slaan voor geluk. Erg leuk om niet alleen foto's te maken maar nu ook zelf wat doen en ook weten wat de gelovigen om je heen nou aan het doen zijn.
De thee ceremonie was erg leuk om mee te maken. Tevens heerlijk Indiaas gegeten van een bananen blad, zo'n leuk tentje waar je alleen met Mr Viji komt en dan de lekkerste currys eet. Wij kregen veel waar voor obs geld. Een ontspannende gezellige dag waarbij je op de leukste en oudste plekjes van Kuala Lumpur komt. En Mr Viji kan zo leuk vertellen. Hij maakt er zoveel werk van.


Ik heb de tour ook net gemaakt. Zoveel gezien en eindelijk het echte KL ontdekt. En mr. Viji vertelt ontzettend leuk en is bijzonder aardig. Echt n aanrader!!!


Mr Viji is te bereiken op:
019 - 5080739
014 - 6030289
malayatravel30@gmail.com
aryan6345@gmail.com

Afgelopen zondag een geweldige tour gemaakt: rainforest en canopywalk, batu caves, apen voeren, fireflies. Inclusief lunch en avondeten. We waren 78 euro pp kwijt, met 6 personen.


Vaak in K.L. geweest, langere trips gemaakt, terwijl deze stadswandeling met Viji voor mij een van de leukste was. Doorspekt van humor vertelde hij over de geschiedenis van K.L. en al wandelend bezochten wij tempels met de nodige rituelen, een moskee, een theeceremonie, een markt en lieten onze voeten door de visjes reinigen. Dit alles eindigde in een heerlijke indian lunch. Kosten 150 p.p. voor een top dag van 10 uur tot 5 uur met transport

In Hotel alle info op de folders


Heb afg. week toertje geboekt bij mr. Viji. (canopy walk) Erg aardige
man, vertelt van alles, was stipt op tijd en het was de moeite
waard.Is op mij als erg betrouwbaar overgekomen. Er valt met hem goeie
afspraken te maken, wil je bijv. later of eerder dan kan dat wel. Wij
wilden op de terugweg in de stad afgezet worden, ook geen punt voor
hem. In het hotel liggen foldertjes van hem met zijn toertjes.


Mr. Viji is zeer onderhoudend, weet veel leuke dingen te vertellen en maakt ook graag een praatje met zijn gasten. Een AANRADER! Wij betaalden voor deze dag ca. €70 all incusive. Op de Dark Caves na, omdat die niet altijd open is. Dat kostte 35 ringgit, ca. €9. Maar hij gaat hem nu in de tour opnemen. En natuurlijk heeft hij ook andere tours


Je kunt hem altijd bellen op 019 508 0739

Kijk ook op de website: www.serimalayatravel.com


Mr. Viji is bereikbaar op de telefoonnummers: 012 - 273 64 03 en 012 - 371 30 75.
Zijn website is: www.serimalayatravel.com. Hier vind je meer details over en foto's van de verschillende tours.

De prijzen, die worden genoemd, zijn de bedragen die toeristen betalen voor de trips. Aan KLM-ers vraagt hij lagere prijzen! Zeg dus altijd dat je bij de KLM werkt. De trips zijn goed georganiseerd en niet te duur.
Mr. Viji en de chauffeurs / begeleiders zijn vriendelijk en betrouwbaar.
Mr Viji organiseert allerlei tours vanuit het hotel. Een folderligt in het business Centre in het hotel Equatorial Bangi waarin de diverse trips met prijzen vermeld staan.


Mr Viji is erg aardig, weet veel, regelt veel en er valt met hem te overleggen. Wellicht kan het goedkoper, maar wij vonden het ideaal dat alles (vervoer, eten, toegang) bij de tour inzat (check dit wel even). Erg gemakkelijk als je weinig tijd hebt. Een aanrader is om de dag van vertrek (als je tenminste ''s avonds weg gaat) de Canopy Walk te doen. Je bent hierna goed moe, 's middags terug in het hotel en waarschijnlijk kan je goed slapen tot callingtijd.


Uitstapjes met Viji zijn echt een aanrader, hij is enthousiast en weet veel over KL en omstreken. Nieuw zijn de kooklessen, heel leuk om te doen. Zijn folders liggen in het businesscenter van het hotel.


T +60 (0)12-5080 479 [ Viji ]
E malayatravel30@gmail.com